Menu
10 / 12 / 2019 - 05:58 pm
A Site By Your Side
A+ A A-

  • - Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ

soldier war 1

Του Joe Morgan

Η αγάπη μεταξύ ομοφυλόφιλων υπάρχει με διάφορες μορφές σε όλες τις εποχές. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Αμερικανός στρατιώτης Brian Keith έστειλε ένα γράμμα στον Dave, έναν άλλο στρατιώτη, που γνώρισε και ερωτεύθηκε το 1943 όταν ήταν στη Βόρεια Αφρική.

Το έγραψε με την ευκαιρία της επετείου τους.

Η επιστολή ανατυπώθηκε το Σεπτέμβριο του 1961 από ΕΝΑ περιοδικό, μια πρωτοποριακή gay έκδοση που άρχισε να δημοσιεύεται για πρώτη φορά το 1953. Η αρχική επιστολή βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η ερωτική αφοσίωση του Brian πρωτοέγινε δημοφιλής όταν εμφανίστηκε στο δημοφιλή ιστότοπο, Tumblr, Letters of Note.

Έγινε η έμπνευση και για ένα τραγούδι, του βρετανικού συγκροτήματος Goldfrapp, Tales of Us, με το όνομα Clay.

Διαβάστε το γράμμα:

Αγαπημένε Dave,

Αυτό είναι για την ενθύμηση της επετείου - την επέτειο της 27 Οκτωβρίου του 1943, όταν σε πρωτοάκουσα να τραγουδάς στη Βόρεια Αφρική. Αυτό το τραγούδι μου φέρνει μνήμες από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που έχω νιώσει ποτέ. Αναμνήσεις μιας μονάδας στρατευμένων - κουρτίνες από μπαράζ μπαλονιών - προβολείς κατασκευασμένους από μεταλλικά κουτιά κακάο - πρόβες που γίνονταν αργά το βράδυ - και ένα όμορφο αγόρι με μια υπέροχη φωνή τενόρου. Η νύχτα της πρεμιέρας σε ένα θέατρο στο Canastel - ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε, κρασί, και κάποιος που κατάλαβε. Συναρπαστικές ημέρες με παραστάσεις στην όμορφη και αρχοντική Δημοτική Όπερα του Oran - μια παρεξήγηση - μια κατανόηση που ήρθε την κατάλληλη στιγμή λίγο πριν το ξεκίνημα της χορωδίας.

Ποτά στο «Coq d'or" - δείπνο στο "Auberge" - ένα δαχτυλίδι και μια υπόσχεση. Η παράσταση στα 1α Τεθωρακισμένα - μοσχάτο, ουίσκι, κρασί - κάποιος που έπρεπε να μεταφερθεί από το φορτηγό και να ξαπλώσει στο κρεβάτι της σκηνής του. Μια νύχτα με πολλή βροχή και δύο μουσκεμένους στρατιώτες κάτω από ένα μοναχικό δέντρο σε μια αφρικανική πεδιάδα. Ένα δανεικό γαλλικό κάμπριο αμάξι - μια ζεστή κίτρινη Άνοιξη, η δροσιά της Μεσογείου και ένα πικ-νικ με μπισκότα του στρατού και ζεστές κοκα-κόλες. Δύο υπολοχαγοί που ήταν αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τι συνέβαινε, αλλά όχι αρκετά έξυπνοι για να συνειδητοποιήσουν ότι θέλαμε να είμαστε μόνοι. Ένας εκκεντρικός πιανίστας - ανταγωνισμός - άθλιες ημέρες και μοναχικές νύχτες. Το κρύο, μια νύχτα με αέρα, συρθήκαμε μέσα από το παράθυρο ενός στρατιωτικού θεάτρου και αποκοιμηθήκαμε στα παρασκήνια σφιχταγκαλιασμένοι - το σοκ όταν ξυπνήσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι από θαύμα δε μας είχαν ανακαλύψει. Μια γρήγορη διαδρομή σε ένα βράχο πάνω από τη θάλασσα - βγάλαμε φωτογραφίες, και μια στάση ανάμεσα στα μωβ σταφύλια και τα δροσερά φύλλα ενός αμπελώνα.

Η χαρά όταν μας είπαν πως θα γυρνούσαμε σπίτι - και η δυστυχία, όταν μάθαμε ότι δε θα πηγαίναμε μαζί. Τρυφεροί αποχαιρετισμοί σε μια απομονωμένη παραλία κάτω από το κατάσπαρτο με αστέρια βελούδο του ουρανού μιας αφρικανικής νύχτας, και τα δάκρυα που δε σταματούσαν καθώς στάθηκα πάνω από τη θάλασσα και παρακολουθούσα το κομβόι σας να εξαφανίζεται πέρα από τον ορίζοντα.

Εμείς ορκιστήκαμε ότι θα είμαστε και πάλι μαζί "πίσω στο σπίτι", αλλά η μοίρα ήξερε καλύτερα - δεν έφτασες ποτέ εκεί. Και έτσι, Dave, ελπίζω ότι όπου κι αν είσαι, αυτές οι αναμνήσεις είναι τόσο πολύτιμες για εσένα, όσο είναι για μένα.

Καληνύχτα, καλόν ύπνο αγάπη μου.

Brian Keith

soldier war 2

Μετάφραση LesAndMore

Πηγή: http://www.gaystarnews.com/

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΛΟΓΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ